کیوسک بین الملل تابناک: تحریم سه موسسه و ۱۳ کشتی روسی توسط آمریکا، درخواست آمریکا از امارات برای پایان دادن به جنگ یمن، رزمایش مشترک روسیه و قزاقستان در دریای خزر، افتتاح سرکنسولگری ایران در حلب سوریه و نشست سازمان ملل و اتحادیه اروپا درباره عراق از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.
تحریم سه موسسه و ۱۳ کشتی روسی توسط آمریکا
تارنمای راشا تودی نوشت که وزارت خزانهداری دیشب این مؤسسات و کشتیهای روسیه را به دلیل مشارکت در ساخت خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲ تحریم کرده است.
این فهرست در جریان دیدار اخیر وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه در ایسلند منتشر شد. پنجشنبه پیش سخنگوی کاخ سفید اذعان کرد که واشنگتن قادر به توقف ساخت خط لوله انتقال گاز روسیه به آلمان نیست و پیش از آنکه جو بایدن بر سر کار بیاید، این پروژه ۹۵ درصد پیشرفت کرده بود. آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه ی هفته پیش با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در ایسلند دیدار کرد.
پیشتر پایگاه خبری آکسیوس گزارش داده بود که دولت بایدن از اعمال تحریم علیه شرکت سازنده و مدیر خط لوله گازی نورد استریم ۲ منصرف شده است.
به نوشته آکسیوس انصراف آمریکا از اعمال تحریمها حاکی است که دولت بایدن مایل نیست رابطه خود را با آلمان در مورد خط لوله نورد استریم به خطر بیندازد.
منابع آگاه به آکسیوس اعلام کردند که وزارت امور خارجه آمریکا گزارش ۹۰ روزه خود را بلافاصله به کنگره ارسال میکند و در آن فهرست نهادهای درگیر در پروژه نورد استریم ۲ که مستحق تحریم هستند را ذکر خواهد کرد. انتظار میرفت ساخت این پروژه تا سال ۲۰۲۰ میلادی پایان یابد اما تهدیدهای یکجانبه آمریکا درباره تحریمهای «مخرب» و «بالقوه مرگبار» علیه پیمانکار اصلی ساخت این پروژه، آن را موقت متوقف کرد.
نورد استریم ۲ پروژه مشترک بین شرکت گازپروم روسیه و پنج شرکت انرژی اروپای غربی است که حدود ۱۲۱ کیلومتر از این خط لوله یک هزار و ۲۳۰ کیلومتری از اعماق دریای بالتیک باید تکمیل شود.
۹۳ کیلومتر آن از آبهای دانمارک و ۲۸ کیلومتر از آبهای آلمان عبور میکند. به رغم تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه مقاطعهکار سوئیسی و چند شرکت بیمه به منظور فشار بر آنها برای خروج از این پروژه، در اواخر سال ۲۰۲۰ کار این پروژه از سر گرفته شد.
پس از تکمیل دو خط لوله نورد استریم ۲ ظرفیت انتقال شبکه کنونی نورد استریم از ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی به ۱۱۰ میلیارد متر مکعب در سال افزایش خواهد یافت.
درخواست آمریکا از امارات برای پایان دادن به جنگ یمن
«تیموثی لیندرکینگ» فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن با «انور قرقاش» مشاور دیپلماتیک رئیس امارات درباره تحولات یمن بحث و گفتوگو کرد.
وزارت خارجه آمریکا در حساب توئیتری خود با اعلام این مطلب نوشت که لیندرکینگ اخیرا در سفری به امارات با مسئولان وزارت خارجه این کشور به منظور بررسی اهمیت اجرای کامل «توافق ریاض» دیدار کرد.
به گفته وزارت خارجه آمریکا، لیندرکینگ در دیدار با قرقاش ضرورت پایان دادن به بحران یمن، تعمیر نفتکش صافر و حمایت از دولت [مستعفی] یمن را بررسی کرده است.
طبق گزارش وبگاه «الخلیج الجدید»، لیندرکینگ در دیدار با قرقاش، خواستار تلاش امارات برای پایان دادن به بحران یمن، حمایت از دولت هادی و مشارکت در تعمیر نفتکش صافر شده است.
توافق ریاض در ۵ نوامبر ۲۰۱۹ امضا شد تا به جنگ قدرت متحدان عربستان و امارات در جنوب یمن پایان دهد [دولت مستعفی یمن به ریاست عبدربه منصور هادی و گروه «المجلس الانتقالی الجنوبی» (شورای انتقالی جنوب یمن) تحت حمایت امارات].
این توافقنامه شامل ۲۹ بند مربوط به اوضاع سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی در جنوب یمن از جمله تشکیل دولتی متشکل از نمایندگان استانهای شمالی و جنوبی است که در ۱۸ دسامبر گذشته این دولت تشکیل شد و شامل ۲۴ وزیر از جمله پنج وزیر از شورای انتقالی جنوب یمن است.
رزمایش مشترک روسیه و قزاقستان در دریای خزر
روابط عمومی حوزه فدرال جنوب روسیه روز شنبه در بیانیه ای اعلام کرد: ناوگروه روسیه و قزاقستان در دریای خزر در چارچوب رزمایش مشترک دریایی دو کشور چند هدف هوایی دشمن فرضی را آماج قرار دادند.
در این بیانیه آمده است: خدمه ناوهای روسیه و قزاقستان اهداف پرنده را که نقش هواپیما و موشک های بالدار داشتند با تسلیحات پدافند موشکی مورد اصابت قرار دادند.
بخش دیگری این رزمایش امدادرسانی دریایی بود و خدمه ناوهای روسیه و قزاقستان، کمک رسانی به خدمه ناو آسیب دیده و از کار افتاده را تمرین کردند.
رزمایش مشترک دریایی روسیه و قزاقستان روز ۱۸ ماه می (روز سه شنبه هفته گذشته) آغاز شد و تا روز ۲۴ می (روز دوشنبه) ادامه خواهد یافت.
روسیه و قزاقستان در عرصه های مختلف از جمله امنیتی و نظامی همکاریهای گسترده ای دارند.
این دو کشور عضو پیمان امنیت جمعی هستند که روسیه عضو اصلی و قدرتمند آن را تشکیل می دهد و با اعضای این پیمان ساختار واحد پدافند موشکی و هوایی ایجاد کرده است.
افتتاح سرکنسولگری ایران در حلب سوریه
به نقل از ادارهکل اطلاعرسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، مراسم افتتاح سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در حلب امروز توسط «محمدجواد ظریف» و «فیصل مقداد» وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه به صورت ویدیو کنفرانسی و با حضور «مهدی سبحانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه، در شهر حلب برگزار شد.
در پی سفر اخیر محمد جواد ظریف به دمشق و رایزنی انجام شده با «بشار اسد»، رئیسجمهور سوریه و «فیصل مقداد» وزیر امور خارجه این کشور، مقامات سوری با افتتاح سرکنسولگری کشورمان در حلب موافقت کردند.
در پی این موافقت شفاهی، وزارت امور خارجه جمهوری عربی سوریه، کتبی با این موضوع موافقت کرد.
نشست سازمان ملل و اتحادیه اروپا درباره عراق
سازمان ملل از برگزاری کنفرانس مشترک با اتحادیه اروپا درباره راههای مقابله با فساد در عراق خبر داد.
به نوشته روزنامه القدس العربی، زینه علی احمد، نماینده برنامه توسعه سازمان ملل در عراق اعلام کرد که این سازمان با مشارکت اتحادیه اروپا به منظور آغاز طرحی به ارزش ۱۵ میلیون یورو در راستای کاهش فساد در عراق، طی دوشنبه هفته جاری، یک کنفرانس بینالمللی برگزار خواهد کرد.
وی گفت: این نشست با بودجه هیات اتحادیه اروپا در عراق و با حضور نهادهای دولت عراق و اقلیم کردستان این کشور و همچنین نمایندگان پارلمان، دادستانی کل، شورای عالی قضایی و هیات مقابله با فساد دولت عراق برگزار خواهد شد.
زینه ادامه داد: این طرح با هدف کاهش فساد، تأثیرات آن در عراق و ایجاد برنامه های اصلاحی و قدرتمند برای مقابله با فساد است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.